Скільки коштує інформація?

Яка ж вартість інформації?

Електронні гроші

Замовники нашої лабораторії IT-Help часто цікавляться, за якими критеріями ми визначаємо вартість виконаних робіт з відновлення даних.

Вартість інформації можна розділити на дві категорії: об’єктивну і суб’єктивну.

Об’єктивними критеріями вартості інформації є витрачені ресурси на її відновлення. Що входить в ресурси? Це ціна спеціалізованого обладнання та програмного забезпечення, яке використовувалося, вартість електрики, витрати на навчання фахівця, час на відновлення інформації, час на рішення нестандартних завдань, якщо такі виникли під час роботи, податки державі, орендна плата за приміщення, витратні матеріали.

Що таке суб’єктивна вартість інформації? На це питання нехай кожен клієнт відповідає сам. Скільки коштують Ваші особисті відеозаписи або фото, які існують в єдиному екземплярі. А база даних, яку ви збирали не один рік? Може, ви готові з нуля переробити всі свої бухгалтерські звіти або переписати дисертацію? Ось тепер, знаючи ці критерії, дайте відповідь на питання «Скільки коштує інформація?»

Якщо ви цінуєте свою інформацію і не хочете її остаточно втратити, краще відразу звертайтеся в нашу спеціалізовану лабораторію IT-Help в м.Суми.

Николай