Про чистий бокс

Навіщо потрібна "чиста кімната"

Усі ми свого часу спостерігали, як після генерального прибирання, у, здавалось б, чистій кімнаті кружляють пилинки у променях сонця. А наче ж і пилососили, і підлогу мили, і ретельно витирали пил. На жаль, 100% позбутися побутового пилу у звичайних умовах майже неможливо.

Що ж робити у тому випадку, коли виробничий процес чи, як у нашому випадку, послуга з відновлення даних потребують виняткової чистоти повітря?

У промислових масштабах цього досягають створенням чистих кімнат (clean rooms) з багаторівневою системою очищення повітря, частим вологим прибиранням, спеціальним робочим одягом для персоналу тощо.

В умовах нашої лабораторії ми використовуємо дещо зменшену копію чистої кімнати — чистий бокс. У ньому ми застосовуємо фільтри тонкого очищення повітря, які дозволяють мінімізувати будь-які потрапляння пилу ззовні. Також обов’язковою умовою є робота у одноразових рукавичках та нарукавниках, що перешкоджають потраплянню пилу, волосся чи частинок епідермісу зі шкіри чи одягу у простір чистого боксу.

Додатковим способом очищення від сторонніх частинок в уже раніше кимось відкритих гермоблоках жорстких дисків, що потрапили в нашу лабораторію на відновлення, є використання чистого стислого повітря у балонах.

Таким чином наша лабораторія забезпечує усі необхідні критерії чистоти для роботи з внутрішнім вмістом жорстких дисків, що значно підвищує шанси на позитивний результат у відновленні інформації. Звертайтеся до IT-Help, якщо вам не байдужа подальша доля вашої інформації. Не ризикуйте найціннішим, телефонуйте до спеціалістів.

Николай